Srnčí guláš
750 g srnčieho mäsa s kosťou (predné), 75 g margarínu, 40 g hladkej múky, 100 g cibule, mletá paprika, rasca, paradajkový pretlak, citrónová kôra, cesnak, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Na polovici tuku opražte dozlata nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte papriku a umyté mäso nakrájané na úhľadné kúsky, dajte na opraženú cibuľu, osoľte, okoreňte a na miernom ohni duste domäkka. Mäso vyberte, šťavu vysmažte na tuk, zaprášte múkou a za stáleho miešania popražte. Potom zalejte studeným vývarom alebo vodou, rozmiešajte, pridajte paradajkový pretlak a varte asi 30 min. Potom zamiešajte rozotretý cesnak, omáčku preceďte na mäso a povarte.