Plnená bravčová pečienka
600 g vykostenej bravčovej pečienky, 100 g sušených sliviek (alebo čerstvých), 2 jablká, 1 PL citrónovej šťavy, citrónová kôra, soľ, čierne korenie, 6 PL oleja, 2 dcl bieleho vína, 500 g zemiakov, 2 PL cukru, 5 PL masla, 100 g smotany 1 PL ríbezľového džemu, petržlenová vňať na ozdobu
Ako na to:Vykôstkované slivky povaríme asi 30 min., nakrájame ich a 2 kúsky odložíme. Do mäsa narežeme otvor, ktorý naplníme slivkami, jablkom a citrónovou kôrou. Zavrieme a opečieme na 2 lyžiciach rozpáleného oleja (stačí opiecť spodnú časť). Podlejeme vínom a dáme zapiecť na 180 C na 1 hod. Občas podlejeme bujónom alebo vodou. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Cukor skaramelizujeme, pridáme 4 lyžice oleja a zemiaky v tom obalíme. Pečienku osolíme, okoreníme, prilejeme k nej smotanu a povaríme 5 min. Zohrejeme si maslo, jablko nakrájame na mesiačiky, slivky na štvrtiny, pridáme džem, víno a krátko podusíme. Mäso servírujeme obložené zemiakmi a ovocím a dozdobíme ho nasekanou petržlenovou vňaťou.