Treska s paradajkami a cibuľou
2 tresky (po 250 g), 1 citrón, 500 g paradajok, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 2 PL masla, 2 PL oleja, 1 dcl vývaru, zväzok kôpru, biele korenie
Ako na to:Ryby a citrón opláchneme a osušíme. Paradajky narežeme do kríža a prelejeme horúcou vodou, olúpeme a nakrájame ich na štvrtiny. Cibuľu nakrájame na kolieska. Ryby osolíme, vytlačíme na ne citrón, obalíme v múke a dáme piecť na masle v panvici. V druhej panvici na oleji podusíme cibuľu, pridáme paradajky, podlejeme vývarom a necháme povariť asi 5 min. Kôpor posekáme, časť odložíme na ozdobu a časť pridáme k paradajkám. Zmes potom osolíme a okoreníme. Ryby servírujeme poliate výpekom, obložené paradajkami a kôprom.