Zubáč v orechovej kruste
600 g zubáča, soľ, hladká múka (na obaľovanie), čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, tymian, šalvia, bazalka), 2 PL oleja, 2 vajcia, 60 g tvrdého syra, 100 g vlašských orechov, 2 PL masla, 3 PL strúhanky, maslo, korenie na ryby, mleté nové korenie
Ako na to:Zubáča pozdĺžne prekrojíme, zbavíme kože a kostí, osolíme, okoreníme a obalíme v múke s nadrobno pokrájanými bylinkami. Rybu opečieme v rozohriatom oleji z oboch strán. Vajcia rozšľaháme, pridáme strúhaný syr, posekané orechy, osolíme a zľahka premiešame. Porcie ryby vložíme do pekáča potretého maslom, prikryjeme orechovou zmesou, posypeme strúhankou, pokvapkáme maslom a v predhriatej rúre zapečieme do zlatista cca 30 min. pri 200 C. Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.