Ryba plnená kapustou

Potrebujeme:

2 ryby 20 – 250 g (pstruh, zubáč), 140 g kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 5 PL masla, 1 dcl oleja, mlieko, 5 PL kyslej smotany, strúhanka, hladká múka, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Z vypitvanej ryby odstránime, oči, žiabre a kosti. Rybu zabalíme do utierky namočenej v mlieku a necháme odstáť asi hodinu. Potom rybu osolíme a okoreníme. Z kyslej kapusty vytlačíme šťavu, pridáme cibuľku osmaženú na oleji a dusíme do mäkka. Touto zmesou naplníme rybu, polejeme polovicou smotany, posypeme strúhankou a potom múkou. Zapekáme na masle. Počas pečenia, ktoré trvá zhruba 15 min., polievame zvyšnou smotanou. Pri podávaní polievame rybu šťavou, ktorú sme získali pri pečení a dozdobíme petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky s posekaným cesnakom a octom.

12.05.2008

Podobné recepty