Balkánsky kurací špíz v pivnom cestíčku
4 kuracie prsia, 200 g slaniny, 1 údená klobása, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 PL grilovacej zmesi, 1 PL oleja, olej na vyprážanie, 100 g balkánskeho syra, 2 dcl mlieka, 2 dcl svetlého piva, 2 surové zemiaky, 2 vajcia, 4 – 6 PL polohrubej múky, soľ
Ako na to:Kuracie prsia narežeme na kúsky, potrieme olejom, posypeme grilovacou zmesou. Potom striedavo napichujeme kuracie prsia, slaninku, klobásku a papriku na špajdľu. Z mlieka, piva, nastrúhaných zemiakov, vajec, múky a soli urobíme cestíčko, do ktorého namáčame špízy a obaľujeme ich v hladkej múke. Potom ich opečieme v rozohriatom oleji do zlatista. Nakoniec špíz posypeme postrúhaným balkánskym syrom. Podávame so zeleninovými šalátmi, hranolčekmi či opekanými zemiakmi.