Rajské šípy
200 g kuracích pŕs, 2 kolieska ananásu, 4 čerstvé šampiňóny, malá cuketa, grilovacie korenie
Cesto na langoše: 42 g droždia, 4 dcl vlažného mlieka, 1 kg hladkej múky, 200 g pochúťkovej smotany, soľ
Omáčka s fazuľou: 240 g sterilizovanej červenej fazule, 140 g kečupu, oregáno
Ovocná ozdoba: jablko, pomaranč, ananás, kiwi...
Mäso narežeme na 10 medailónikov, nakrájame cukinu, šampiňóny, ananás. Suroviny napicháme na ihlu, prípadne špajľu, okoreníme, osolíme, naolejujeme a grilujeme. Do múky dáme kvások, pochúťkovú smotanu, cesto vymiešame a necháme odležať v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme, vykrajujeme z neho kolieska a opražíme ich do zlatista. V strede spravíme jamku, do ktorej vkladáme plnku, zhotovenú s kečupovou omáčkou s fazuľou. Podávame so šípmi a ovocím.