Calzone na vinohradnícky spôsob
200 g bieleho hrozna, 100 g oravskej slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 4 surové údené párky, 200 g tvrdého syra, 2 lyžice masla, 4 paradajky, 12 plnených olív, 1 cubuľa, mleté čierne korenie, soľ
Cesto: múka, olej, kvasnice, soľ, voda
Maslo rozpálime osmažíme v ňom slaninku, nakrájanú na malé kocky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, šampiňóny a opražíme do sklovita. Paradajky, hrozno a soľ rozmixujeme na omáčku. Trochu omáčky vlejeme do zmesi so slaninkou, pridáme nakrájané párky a olivy. Do omáčky pridáme olivy a znovu rozmixujeme. Z kysnutého cesta vyvaľkáme kruh, do ktorého vkladáme plnku a omáčku. Nakoniec cesto preložíme na polovicu, spojíme a dáme na vymastený pekáč. Vrch potrieme omáčkou a poukladáme naň plátky údeného syra. Dáme zapiecť do rúry na 15 – 20 min. na teplotu 220 – 230 C.