Šalát Caesar
kuracie mäso, 2 rožky, 1 šálka olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, oregano, sardelová pasta, vaječný žĺtok, 3 PL citrónovej šťavy, tabasco, 1 PL worcestrovej omáčky, soľ, korenie, ľadový šalát, kukurica, 150 g opečenej slaninky, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, údený syr
Ako na to:Ľadový šalát rozoberieme na kúsky. Do misky si dáme 4 kvapky tabasca, sardelovú pastu, citrónovú šťavu, 2 strúčiky cesnaku, žĺtok, olivový olej. Nakrájanú slaninku opečieme. Šalát polejeme hotovým dressingom, posypeme kukuricou, nastrúhaným syrom, opečenou slaninou, vareným vajíčkom a kuracím mäsom. Podávame s upečenými cesnakovými krutónmi.
Krutóny: Rožky (bagety) nakrájame na tenké kolieska a rozložíme na plech. Roztlačený cesnak zmiešame s olivovým olejom, potrieme ním kolieska a posypeme oreganom. Zapekáme dozlatova pri 180 stupňoch 5-10 min.