Korytársky guláš
1 kg jelenieho mäsa, 1 kg bravčového stehna, 500 g údeného syra, 10 plátkov slaniny, 10 cibúľ, 10 PL domácej bravčovej masti, 5 PL sladkej červenej papriky, 1 PL štipľavej červenej papriky, 1 PL horčice, kečup, tatarská omáčka, mleté čierne korenie, soľ, 2 feferónky, 2 kg zemiakov, 1 KL cesnakovej pasty, polievkové dochucovadlo, čečina z jedličky
Ako na to:Na masti a nadrobno nakrájanej slanine osmažíme cibuľu. Pridáme lyžicu sladkej papriky, lyžičku cesnakovej pasty, lyžičku soli, mäso nakrájané na kocky, 2 feferónky, lyžičku korenia a všetko dusíme 20 min. Pridáme 1 kg ošúpaných a pokrájaných zemiakov na zahustenie, kečup, soľ, lyžicu horčice a dusíme. Keď je mäso polomäkké a zemiaky rozvarené pridáme ostatné zemiaky, zvyšnú papriku, polievkové dochucovadlo, soľ a korenie. Na záver pridáme tatársku omáčku, a postrúhame 250g údeného syra a na úplný koniec čečinu z jedličky.