Kuracie krídla v jablčnej omáčke
6 ks kuracích krídel, 1 balíček grilovacej zmesi, olej, soľ
Omáčka: 3 jablká, 1 pomaranč, 1 plátok bieleho toastového chleba, 1 PL bieleho vína, 1 KL octu, 2 PL mletých mandlí, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, ďumbier
Kuracie krídelká osolíme, posypeme grilovacou zmesou, pokvapkáme olejom a pečieme 30 min. na 200 stupňoch. Ošúpané jablká zbavené jadrovníka pokrájame na plátky,nastrúhame kôru z pomaranča a opečieme a rozdrvíme chlieb. Na panvicu vložíme plátky jabĺk, mleté mandle, nakrájanú cibuľu, pomarančovú kôru a rozdrvený chlieb. Podlejeme vínom, pokvapkáme octom a pomaly dusíme 15 min., kým jablká nezmäknú. Omáčku rozmixujeme a prelejeme ňou upečené krídelká. Podávame so zemiakovou plackou a jablkovým kompótom.