Jablčník
6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie plechu, polohrubá múka na posypanie plechu, 1 kg jabĺk, 1 balíček vanilínového cukru, 1 KL škorice, 100 g varovej čokolády, 250 g tuku
Ako na to:Vajíčka so 6 PL kryštálového cukru vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Pečieme pri 200 stupňoch, asi 15 – 20 min. v predhriatej rúre. Po upečení necháme cesto vychladnúť a pripravíme si jablčnú plnku. Očistené jablká nastrúhame na rezance, pridáme zvyšný cukor, vanilínový cukor a škoricu. Necháme podusiť asi 10 min. Mierne vychladnutú zmes natrieme na koláč a polejeme čokoládovou polevou, vytvorenú zohriatím tuku a čokolády.