Jelení guláš s marmeládou
600 g jelenieho pleca, 50 ml oleja, 2 veľké cibule, 3 PL pikantnejšej marmelády, drvená rasca, korenie, cesnak, ½ l vývaru (môže byť aj z bujónu), 2 PL hladkej múky, ½ l červeného vína, 80 g paradajkového pretlaku, cukor
Ako na to:Mäso nakrájajte na kúsky, na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zasypte paprikou, premiešajte. Vložte mäso, marmeládu a opečte. Osoľte, pridajte drvenú rascu, korenie, rozotrený cesnak a mierne podlejte vývarom. Duste pod pokrievkou dovtedy, kým sa voda nevyparí. Potom zaprášte múkou, opečte a zalejte vínom, pridajte paradajkový pretlak a duste do mäkka. Dochuťte, 1 minútu prevarte. Stiahnite z platne a pod pokrievkou nechajte 10 minút dôjsť.
Podávajte s chlebom alebo knedľou.