Pestrý zeleninový špíz
1 malý úzky baklažán, 2 malé cukiny, 8 menších paradajok, 2 rôznofarebné papriky, 2 malé biele cibule, 2 malé červené cibule
Marináda: 3 PL oleja,1 PL olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL čerstvých byliniek (pažítka, rozmarín, šalvia, bazalka, saturejka), soľ, mleté čierne korenie
Na kocky nakrájaný posolený baklažán necháme vypotiť cca 30 min., opláchneme ho a osušíme. Cukiny pokrájame na hrubšie kolieska, paradajky na polovičky, papriky na štvorčeky, cibuľu na štvrtiny. V mise zmiešame olej s ostatnými surovinami. Vo vzniknutej marináde necháme všetku zeleninu odležať asi 1 hod. Odkvapkanú zeleninu striedavo napichujeme na grilovacie ihly alebo špajle, vložíme do predhriateho grilu a počas grilovania špízy natierame marinádou. Na tanieri hotový pokrm pokvapkáme zvyšnou marinádou a podávame so zemiakmi, pečenými v alobale.