Skliarovské kapsičky
300 g bravčového vykosteného karé, 1 cibuľa, 200 g kyslej kapusty, 60 g údenej slaninky, 60 g údeného mäsa, 100 g údeného syra, zemiakové cesto, olej
Zemiakové cesto: 300 g zemiakov, 100 g hladkej múky, 1 dcl mlieka, 1 vajce, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majoránka, mleté čierne korenie, soľ
Na slanine ozpražíme cibuľku, pridáme údené mäso a kyslú kapustu. Celé podusíme 5 min. Z vykosteného karé pripravíme kapsičky, naplníme ich udusenou zmesou a obalíme v zemiakovom ceste. Vyprážame na slabšom oleji asi 6 min. Vyberieme a necháme odkvapkať olej. Posypeme nastrúhaným údeným syrom. Podávame so zemiakovým šalátom.