Teľacie rezne na dezertnom víne
4 teľacie rezne, 30 g masla, 1 dcl dezertného vína alebo vermutu, petržlenová vňať, 1PL hladkej múky, 2 dcl hovädzieho vývaru, 1 cibuľa, olej, čierne alebo biele korenie a soľ
Ako na to:Rezne vyklepeme a obalíme v múke. Rozpálime olej a maslo, položíme pláty mäsa a sprudka zarestujeme. Po chvíli oheň stíšime, mäso podlejeme vývarom a necháme dusiť. Zmäknuté mäso vyberieme a uchováme teplé. Do výpeku pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a keď je sklovitá vlejeme vermut. Omáčku povaríme a v prípade potreby môžeme prepasírovať. Jemnou šťavou prelejeme mäso, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s dusenou zeleninou a zemiakovým pyré.