Teľacie na šampiňónoch

Potrebujeme:

300 g teľacieho stehna, 300 g mäkkého taveného syra, 250 g šľahačky, 400 g čerstvých šampiňónov, 200 g ryže, 100 g špenátu, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 dcl bieleho vína, olej, soľ, biele korenie

Ako na to:

Pokrájanú cibuľu a cesnak orestujeme, pridáme nakrájané šampiňóny, posmažíme 3 min a podlejeme vínom. Pridáme mäso nakrájané na väčšie kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme šľahačku, tavený syr a necháme variť, pokým mäso nie je mäkké. Ako prílohu si pripravíme ryžu, prifarbenú špenátom. Kopčeky ryže prelejeme mäsom a syrovou omáčkou a podávame.

06.05.2008

Podobné recepty