Myjavské plnené placky
1 kg zemiakov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, majorán, čierne korenie, soľ, sušené polievkové korenie, hladká múka, olej
Plnka: 2 cibule, 250 g šampiňónov, 250 g údeného mäsa, hrsť sušených hríbov, 1/3 zmesi na zemiakové placky, chilli korenie, 2 kápie, sterilizovaná
Očistené zemiaky, cibuľu a cesnak na jemno nastrúhame, pridáme majorán, čierne korenie, soľ, sušené polievkové korenie a vajcia. Pridáme hladkú múku podľa potreby. Z cesta oddelíme 1/3, zo zvyšku smažíme placky. Na plnku orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájané šampiňóny, údené mäso, hrsť sušených hríbov. Podlejeme vodou a dusíme 15 minút. Pridáme vopred odložené cesto a spolu dusíme ešte 10 minút. Nakoniec pridáme kukuricu, hrášok, nakrájanú kápiu, sušené polievkové korenie a štipľavé korenie. Plnkou plníme placky a podávame s kyslou kapustou alebo zeleninovou oblohou.