Srnčie rezne so šampiónovou omáčkou a ríbezľovým kompótom
600 g srnčieho mäsa, 150 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, ocot, 20 g hladkej múky, 60 g ríbezľového kompótu, 1 citrón, 120 g šampiňónov, 20 g masla, vývar, drvené čierne korenie, soľ
Ako na to:Slaninu nadrobno nakrájajte a opražte. Mäso umyte, odblaňte a nakrájajte na rezne. Mierne ich naklepte, posoľte, okoreňte a opečte na opraženej slanine z oboch strán. Opražené rezne vyberte.
Vo výpeku opražte nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom vložte naspäť rezne, podlejte ich vývarom, trochou vína, pokvapkajte octom a prikryté uduste domäkka. Počas dusenia rezne obracajte a podlievajte vývarom. Napokon pridajte maslo zmiešané s múkou, po chvíľke ríbezľový kompót, olúpané koliesko citróna, zvyšné víno a prevarte.
Mäkké rezne vyberte, omáčku preceďte a pridajte do nej šampiňóny nakrájané na štvrtky a opražené na masle a zohrejte. Ako prílohu k srnčím rezňom s omáčkou podávajte opekané zemiakmi a ríbezľový kompót.