Myjavská kapustica so slivkami
250 g kyslej kapusty, 200 g údenej klobásy, 150 g údeného mäsa, 1,5 l vody, 5 g sušených hríbov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 sušené slivky,1 PL bravčovej masti, soľ, rasca, majorán, mleté čierne korenie, celé korenie a čerstvý chlieb
Ako na to:Umyté údené mäso varíme vo vode spolu s hríbmi a klobásou. Po hodine varenia mäso s klobásou vyberieme a nahradíme kapustou. Pridáme rascu, mleté čierne korenie, celé korenie, majorán a pretlačený cesnak. Na masti usmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme do kapustnice. Pred dovarením vložíme do kapustnice sušené slivky, odstavíme ju a pridáme na kolieska nakrájanú uvarenú klobásu a pokrájané údené mäso. Podávame s chlebom.