Košiarske sviečkové rezy

Potrebujeme:

300 g hovädzej sviečkovej, 2 plátky údeného syra, 2 plátky oravskej slaninky, 4 cl koňaku, 2 dcl šľahačky, zelené fazuľkové struky, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ, bylinkové maslo, bylinková soľ, horčica, worchester, citrón, čučoriedkový kompót

Ako na to:

Sparené fazuľové struky zabalíme do plátku oravskej slaninky. Mäso pokvapkáme worchestrom, potrieme horčicou, osolíme bylinkovou soľou, pridáme bylinkové maslo a prudko opečieme na jednej strane. Po otočení mäsa pridáme fazuľkové “balíčky” a tiež ich opečieme. Keď je steak hotový prilejeme koňak a flambujeme. Keď sa alkohol odparí vyberieme všetko na tanier a do výpeku pridáme maslo, šľahačku, čučoriedkový kompót a speníme. Ešte teplé mäso pokvapkáme citrónom a vložíme späť do panvice – môžeme ho prekryť plátkom syra, ktorý necháme na steaku roztopiť. Pred servírovaním mäso dozdobíme šľahačkou, čučoriedkami a citrónom. Podávame s opekanými zemiakmi.

06.05.2008

Podobné recepty