Bravčové koleno s fazuľou a kyslou kapustou
350 - 400 g bravčového kolena, 100 g cibule, 400 g kyslej kapusty, 2 bobkové listy, 250 g sterilizovanej bielej fazule, soľ, biele korenie, čerstvý rozmarín, olej
Ako na to:Koleno umyjeme, osušíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Plech vymastíme, položíme naň polovicu na kocky pokrájanej cibule, kapustu, koleno, pridáme bobkový list, rozmarín a asi 2 dcl vody. Vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 2 hod. Na panvici si zohrejeme olej a podusíme na ňom zvyšnú cibuľu, pridáme mäkkú fazuľu a za stáleho miešania všetko zohrejeme. Mierne osolíme a okoreníme. Koleno servírujeme obložené kapustou a fazuľami. Ako prílohu podávame chlieb, alebo zemiaky.