Jelenie rezne na cibuľke
Mäso z jelenieho stehna alebo pleca (Najlepšie z mladého kusa alebo lane, môže však byť aj zo srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, horčica ... podľa chuti
Ako na to:Mäso zbavte blán a šliach. Nakrájajte na plátky, ktoré naklepte, posoľte a z jednej strany posypte čiernym korením, z druhej strany zase paprikou. Môžete zľahka potrieť horčicou.
Plátky odložte do chladu a nechajte postáť niekoľko hodín. Odstavte mäso a vkladajte do rozpáleného tuku a krátko opečte z oboch strán. (Tento proces je užitočný hlavne preto, lebo v mäse sa zrazia bielkoviny a tie sa pri ďalšom dusení už nevyplavujú.
Vo väčšom hrnci opražte vo výpeku na drobno posekanú cibuľku. Na ňu poukladajte platy, podlejte vodou alebo vývarom a duste do mäkka.
Ak varíte v pomalovarnom hrnci, prudké opekanie si môžete odpustiť. (V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z mäsa živiny nevyplavujú.) Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na high varte cca 5 hod. .... Do mäkka.