Riedky čir s líštičkami

Potrebujeme:

2 hrste kuriatok („lištičiek“), 4 zemiaky, 62,5 g masla, 2 PL hladkej múky, 1 vajce, 1 HR hrubej múky, soľ, celé čierne korenie, 1 malá cibuľa, 62,5 g bryndze

Ako na to:

Pokrájané kuriatka varíme v osolenej vode asi 15 min, pridáme k nim na kocky nakrájané zemiaky a soľ. Počas varenia si pripravíme cestovinu - do taniera dáme vajíčko, hrubú múku, štipku soli a vypracujeme tuhé cesto, z ktorého vytvarujeme maličké guľôčky vo veľkosti hrášku. Keď sú zemiaky a hríbiky uvarené, rozpustíme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a necháme speniť. Pridáme hladkú múku a opäť speníme, prilejeme trošku studenej vody, rozmiešame a pridáme k zemiakom a kuriatkam. Pridáme guľôčky z cesta a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom polievku odstavíme, dochutíme bryndzou a prípadne dosolíme.

04.05.2008

Podobné recepty