Sofritto di Verdure
Potrebujeme:
800 g miešanej zeleniny (mrkva, zeler, zelená fazuľa, baklažán, zelená paprika, rajčiny, hrášok), 100 ml oleja, 60 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, petržlenová a zelerová vňať, čierne korenie, čerstvá bazalka, soľ
Ako na to:Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme posekané vňate, na kocky pokrájanú zeleninu (najskôr tvrdšiu, potom mäkšiu), cesnak, soľ a korenie. Zmes dusíme vo vlastnej šťave, kým zelenina nie je polomäkká. Servírujeme ako prílohu alebo ako hlavné jedlo zdobené bazalkou a zajedané teplými cesnakovými hriankami.
04.05.2008
Podobné recepty
Polievka Zuppa di Pomodoro, Zemiakové sofritto, Likér Krampampuli, Cestoviny penne s paradajkovo-smotanovou omáčkou, Sugo di polpetta – paradajková omáčka s guličkami, “Tagliata di Manzo” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na rozmaríne, Parmigiana di Melanzane, Cestoviny s kuracím mäsom, bazalkovým pestom a cherry rajčinami