Poľovnícka roláda
25 dkg bravčového mäsa (stehno, pliecko), 50 dkg hovädzieho zadného mäsa, 5 dkg anglickej slaniny, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 petržlen, bobkový list, niekoľko zrniek jalovca a čierneho korenia, voda, 1 dcl bieleho vína, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Plát bravčového aj hovädzieho mäsa naklepte, osoľte a okoreňte. Hovädzie potrite horčicou, položte naň bravčové mäso a pokryte plátkom slaniny. Zviňte do rolky, previažte niťou a opečte na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Preložte aj s tukom do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen, bobkový list, zrnká korenia a jalovca. V rúre pečte do mäkka, podlievajte teplou vodou zmiešanou s vínom. Korenie odstráňte, zeleninu rozmixujte a šťavu dochuťte. Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo zemiakovými knedlíkmi.