Jelenia hruď s bielou chrenovou omáčkou

Potrebujeme:

jelenia hruď, soľ, voda, ocot, cibuľa, klinčeky, čierne korenie, bobkový list, , Omáčka:, vývar z diviny, 3 PL svetlej maslovej zápražky, 2 dl šľahačky, 5 PL čerstvo nastrúhaného chrenu, cukor

Ako na to:

Odležanú a očistenú hruď umyte, osoľte a uvarte vo vode s octom, cibuľou, klinčekmi, čiernym korením a bobkovým listom. Mäkké mäso vyberte, pokrájajte na porcie, uložte na ohriatu misu a podávajte s omáčkou.

Omáčka: Vývar z diviny zahustite svetlou maslovou zápražkou, pridajte šľahačku a dobre nahusto vymiešajte. Nechajte prejsť varom. Potom pridajte nastrúhaný chren a štipku cukru. Omáčku nevarte, ale spolu s mäsom hneď podávajte.

17.09.2006

Podobné recepty