Košovská fazuľovica s babkami
500 g suchej fazule, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 zeler, 1 cibuľa, masť, 3 PL hladkej múky, mletá červená paprika, soľ, voda
Babky: 300 g zemiakov, 1 vajce, hladká múka, olej, majoránka, drvenú rasca, mleté čierne korenie
Fazuľu, ktoré sme namočili deň vopred, varíme spolu s nakrájanou koreňovou zeleninou a soľou. Na drobno nakrájanú cibuľu popražíme na masti, zasypeme troškou hladkej múky a paprikou. Vlejeme do polievky a povaríme. Nastrúhané zemiaky zmiešame so soľou, korením, majoránkou, rascou, hladkou múkou, vajcom a vypracujeme tuhšie cesto. Na vymastenej panvici tvarujeme „babky“, ktoré opekáme z oboch strán. Babky vložíme do vriacej polievky, chvíľu povaríme a podávame.