Dolky s parádou

Potrebujeme:

Dolky: 800 g polohrubej múky, 500 g v šupke uvarených zemiakov, 500 ml mlieka, 200 ml vody, 60 g droždia, 2 vajcia, 1 PL soli a 2 PL práškového cukru
Paráda: slivkový lekvár, tvaroh ochutený vanilkovým cukrom, pochúťková smotana

Ako na to:

Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý po vykysnutí zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň 30 min. kysnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčnenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrajujeme z neho kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech a pečieme pri 180 stupňoch, kým povrch doliek nezozlátne. Parádu natierame na spodnú stranu doliek v poradí: slivkový lekvár, tvaroh a kyslá smotany.

04.05.2008

Podobné recepty