Hríbové rizoto

Potrebujeme:

25 g sušených hríbov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 70 g parmezánu, 50 ml bieleho vína, 800 ml mäsového vývaru, 4 PL masla, 400 g ryže, 4 čerstvé dubáky, soľ, čierne korenie, 1 PL oleja

Ako na to:

Sušené hríby namočíme do 200 ml vriacej vody na 15 min. Cibuľu a cesnak nasekáme, parmezán postrúhame. Vodu z hríbov zmiešame s vínom a mäsovým vývarom. Hríby nakrájame na kúsky. V hrnci roztopíme maslo, na ktorom podusíme cibuľu, pridáme hríby, ryžu a za stáleho miešania trochu popražíme. Prilejeme vývar (asi 2 naberačky), pomaly varíme a podľa potreby podlievame vývarom. Nakoniec do rizota pridáme postrúhaný parmezán. Na panvici rozpálime maslo, olej, pridáme cesnak, čerstvé dubáky nakrájané na plátky a smažíme asi 8 min. Dubáky podľa chuti okoreníme a osolíme. Osmaženú hríbovú zmes kladieme na hotové rizoto a podávame.

04.05.2008

Podobné recepty