Kapustové balíčky s paradajkovou omáčkou
1 malá kapusta, 150 g mletého hovädzieho mäsa, 50 g mortadely, 100 g klobásy, 50 g masla, 50 g parmezánu, 250 g paradajkového pyré z konzervy, 1 vajce, 1 dcl mlieka, 1 tvrdý rožok alebo strúhanka, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, 1 malá cibuľa, soľ, olej, biele korenie
Ako na to:Kapustu rozoberieme na listy, vložíme do vriacej vody na 1 min. a necháme vychladnúť. Nakrájame si petržlenovú vňať, cesnak, mortadelu a klobásu. Rožok pomrvíme v troche mlieka. V mise si zmiešame mäso, klobásu, petržlenovú vňať, mortadelu, parmezán, rožok soľ, korenie a vajce. Zmes rozdelíme na kapustové listy, urobíme z nich balíčky a previažeme niťou. Nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme paradajkové pyré a varíme asi 10 min. Do vzniknutej šťavy vložíme balíčky a za občasného otáčania ich varíme ďalších 30 min. Podľa potreby ich podlievame teplou vodou. Podávame s chlebom, zemiakmi alebo ryžou.