Svadobné teľacie rezne so šalviou

Potrebujeme:

4 väčšie šalviové listy, 4 teľacie rezne, 4 plátky surovej šunky, soľ, čierne korenie, 4 PL masla, 75 ml bieleho vína, 8 krajcov bieleho sendvičového chleba, 2 mozzarelly, 300 g malých paradajok, čerstvá bazalka

Ako na to:

Rezne naklepeme cez fóliu. Pomocou špáradla pripevníme na každý rezeň plátok šunky a šalviový list. Rezne z druhej strany okoreníme a osolíme. Maslo zohrejeme na panvici a vložíme doň rezne obloženou stranou nadol. Opekáme ich 2 min, obrátime a opekáme ešte asi 1 min. Po vybratí ich zabalíme do alobalu, aby zostali teplé. Do výpeku prilejeme víno, necháme ho povariť a vzniknutou šťavou polejeme rezne. Opražíme si malé krajíčky bieleho chleba. Malé paradajky a mozzarellu pokrájame na kúsky, zmiešame s olejom a lístkami bazalky. Zmes kladieme na chlebíčky a servírujeme ako prílohu k rezňom.

04.05.2008

Podobné recepty