Steak s gorgonzolovou omáčkou

Potrebujeme:

3 hovädzie steaky á 200 g, 200 g smotany, 3–4 dcl suchého bieleho vína, soľ, biele korenie, 4–5 sardeliek, 1 žĺtok, 100 g gorgonzoly, olivový olej, hrsť červených ríbezlí

Ako na to:

Víno varíme spolu so smotanou asi 10 min. Pridáme korenie, soľ, gorgonzolu a varíme ešte 5 min. Na oleji osmažíme steaky (každú stranu 2–3 min.), vyberieme ich, uložíme na plech a dáme zapiecť na 250 C na ďalších 10 min. Omáčku stiahneme, pridáme sardelky a žĺtok, ktorý miešame tak, aby sa nezrazil. Upečené mäso vyberieme, polejeme omáčkou a ozdobíme ríbezľami. Podávame s chlebom alebo knedľou.

04.05.2008

Podobné recepty