Kuracie stehienka po poľovnícky
6 ks spodných kuracích stehienok, 2 PL oleja, 1 PL kryštálového cukru, 100 g koreňovej zeleniny, cibuľa, 5 zrniečok čierneho korenia, 5 zrniečok nového korenia, 2 bobkové listy, 1 PL octu, soľ, 3 PL masla, 2 PL hladkej múky, 200 ml červeného vína, 3 PL slivkového lekváru,1 citrón (šťava aj kôra), 8 sušených sliviek, 20 hrozienok, 20 mandlí, 8 vlašských orechov
Ako na to:Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Osolíme ich a dusíme do mäkka. Počas dusenia mäso niekoľkokrát obrátime a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme a základ zahustíme zápražkou z masla a múky. Prilejeme víno, pridáme lekvár, povaríme a dochutíme citrónovou šťavou a kôrou. Polovičku mäsa vykostíme, vložíme do omáčky a pridáme uvarené slivky, hrozienka, ošúpané mandle a nasekané vlašské orechy. Podávame so žemľovou knedľou.