Fazuľka prekladaná mäsom
1 kg fazuľky, 300 g mletého bravčového mäsa, 300 g mletého hovädzieho mäsa, 250 ml kyslej smotany, 2 PL oleja, 2 cibule, 2 vajcia, 100 g údeného syra (Eidam), mleté čierne korenie, petržlenová vňať, soľ
Ako na to:Na lyžici oleja speníme časť cibule a pridáme šikmo narezanú očistenú fazuľku. Podusíme do mäkka. Orestujeme zvyšnú cibuľu, pridáme mäso, okoreníme, osolíme a primiešame vajce. Do zapekacej nádoby kladieme vrstvu fazule, vrstvu mletého mäsa. Opakujeme postup a ako poslednú vrstvu dáme fazuľu. Všetko zalejeme smotanou zmiešanou s vajcom a zapečieme pri 200 C asi 30 min. Po upečení posypeme syrom.