Bažant na kyslej kapuste
1 bažant, 125 g červeného hrozna, 125 g bieleho hrozna, 100 g slaniny, 3 PL masla, 1 cibuľa, 1 pohár kyslej kapusty, 1 KL cukru, 125 ml vody, 125 ml sektu, čierne korenie, soľ, tymián
Ako na to:Bažanta potrieme soľou, čiernym korením a tymiánom a položíme ho na vymastený plech prsiami nahor. Poukladáme naň plátky slaniny a pečieme v rúre pri 175 C asi 30 min. Cibuľu s kapustou orestujeme na oleji, pridáme 125 ml vody, soľ, cukor, čierne korenie, tymián a necháme variť 45 min. Po 30 min. pečenia z bažanta odstránime slaninu, zvýšime teplotu na 200 C a dopekáme ešte 25 min. Výpek precedíme cez sitko a spolu s odkôstkovaným hroznom a sektom vmiešame do udusenej kapusty. Prehrejeme ho a podávame ako oblohu k bažantovi, ktorého dodekorujeme pečenou slaninkou.