Cibuľový koláč

Potrebujeme:

Cesto: 500 g polohrubej múky, 250 g masla, 1 vajce, prášok do pečiva, pohár vody
Plnka: 500 g cibule, 150 g šampiňónov, 100 g prerastenej slaniny, 2 vajcia, mlieko, maizena, soľ, mleté čierne korenie, čerstvý kôpor

Ako na to:

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme zmäknuté maslo, vajce, soľ, vodu a vypracujeme cesto, ktoré v okrúhlej forme zapekáme v rúre asi 15 min. Na oleji speníme na kolieska nakrájanú cibuľu so šampiňónmi a spolu podusíme 10 min. Zmes na poliatie koláča pripravíme zmiešaním 2 vajec, mlieka, maizeny, soli, mletého čierneho korenia a kôpru. Na predpečené cesto rozložíme cibuľu so šampiňónmi, pridáme pokrájanú slaninu a zalejeme vajíčkovou zmesou. Pečieme asi 40 min. pri teplote 180 C.

02.05.2008

Podobné recepty