Fagiolata Messicana
300 g čiernej fazule, 300 g údenej slaniny, 100 g pikantnej salámy, 2 strúčiky cesnaku, 3 cibule, 400 g paradajkovej omáčky s dužinou, petržlenová vňať, 2 bobkové listy, 1 zrelý banán, 50 g sušených hrozienok, štipľavé papričky, olej, soľ, biely chlieb
Ako na to:Fazuľu povaríme spolu s bobkovým listom. Dve nadrobno nakrájané cibule speníme na oleji, pridáme feferónky, slaninu a salámu. Zľahka orestujeme a pridáme konzervované paradajky. Varíme, kým suroviny nezmäknú. Na tretej cibuli orestujeme na kolieska nakrájaný banán spolu s hrozienkami. Mexické fazule servírujeme s banánovou omáčkou, posypané petržlenovou vňaťou. Túto mexickú špecialitu zajedáme bielym chlebom.