Čertove gule
225 g mletého bravčového mäsa, 225 g mletého hovädzieho mäsa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL strúhanky, 1/2 chilli papriky, 1 vajce, soľ, čierne korenie, olej na smaženie
Omáčka: 1 PL oleja, 1 cibuľa, zelená paprika, 400 g konzervovaných rajčín, 1 červená a 1 zelená chilli paprička, 1/2 KL mletej rasce, 2 strúčiky cesnaku, 1 malý rajčinový pretlak, mleté čierne korenie, cukor, soľ
Na oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu s paprikou a necháme zmäknúť. Pridáme posekané chilli papričky, rascu a podusíme do sklovita. Pridáme cukor, korenie, soľ, rajčiny a dusíme, kým omáčka nezhustne. Pre farbu pridáme pretlak. Medzitým zmiešame všetky suroviny na gule a dlaňami tvarujeme malé guľky. Restujeme ich na oleji asi 10 minút, potom poukladáme do misy a prelejeme omáčkou.