Flambované citrusy s tajomstvami

Potrebujeme:

Tajomstvo I
Plnené citróny: 5 citrónov, 1 menší údenáč, zväzok petržlenovej vňate, soľ, 20 dkg francúzskeho šalátu, 8 ks veľkých lúpaných kreviet
Tajomstvo II
Údený losos s chrenovou šľahačkou: 250 g plátkového údeného lososa, 150 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač na šľahačku, soľ, šťavu z limetky, cukor, 3 PL strúhaného chrenu, šalátovú uhorku, paradajku, zväzok petrľlenovej vňate
Tajomstvo III.
Avokádo s krevetami a lososovým kaviárom: 2 avokáda, šťavu z citróna (alebo limetky), 1 PL majonézy, 1 PL kyslej smotany, 12 ks veľkých lúpaných kreviet, 1 PL červeného kaviáru, 1 pór
Tajomstvo IV.
Plnené broskyne s nivou: 4 polovice kompótových ošúpaných broskýň, 100 g nátierkového masla, 100 g plesňového syra, 1 sterilizovanú uhorku, 40 g posekaných vlašských orechov, šalátové listy, hrsť píniových orechov, 1 malú konzervu mandarínok,
Flambované ovocie: 3 pomaranče, 1 červený grep, 1 biely grep, 3 limetky, 3 citróny, 3 mandarínky, 2 dlc destilátu na flambovanie, 1 dcl grepového džúsu
Dozdobenie misy: 1 dcl pomarančového likéru, 1 dcl citrónového likéru, 1 dcl citrónovej vodky, 1 dcl pomarančovej vodky, 100 g čiernych vykôstkovaných olív, 200 g zelených plnených olív, 100 g mandľových lupienkov, 1 konzervu sterilizovaných kukuričných kláskov, 1 malé balenie čierneho kaviáru, 1 malé balenie červeného kaviáru, 300 g údeného plátkového lososa, 0,5 kg rôznych druhov údenín na dozdobenie, 1 konzervu kokteilových čerešní, 5 menších rovnakých paradajok, 1 kvetináč s mätou, 1 balenie ľelé v cukre v tvare pomaranča, 1 balenie želé v cukre v tvare citróna, 200 g sušených pomarančov, 1 balenie sušenej citrónovej kôry, ozdoby rôznych tvarov, 2 karamboly, po 3 kúsky z každého citrusového ovocia (citrón, pomaranč, limetka, mandarínka, grep)

Ako na to:

Tajomstvo I: 4 citróny vydlabeme, rybu vykostíme, nadrobno pokrájame, osolíme a premiešame s francúzskym šalátom. Naplníme citróny. Dozdobíme lúpanými krevetami a rezom z citróna.
Tajomstvo II: Smotanu premiešame so stužovačom, vyšľaháme, ochutíme soľou, limetkovou šťavou a primiešame chren. Z tenkých plátkov lososa urobíme malé kornútky, ktoré vrecúškom s koncovkou naplníme šľahačkou. Dozdobíme uhorkou, paradajkou a petržlenovou vňaťou.
Tajomstvo III: Avokádo po celom obvode narežeme a vyberieme kôstku, dužinu vydlabeme, roztlačíme vidličkou, pokvapkáme šťavou z citróna, zmiešame so smotanou a majonézou. Avokáda naplníme a ozdobíme krevetami, kaviárom a pórom.
Tajomstvo IV: Uhorku a plesňový syr nastrúhame a zmiešame s maslom a orechmi. Plnku navŕšime na polovice broskýň, ktoré položíme na šalátové listy a dozdobíme píniovými orechmi a mandarinkami.
Flambované ovocie: Očistené ovocie nakrájame na plátky, podlejeme džúsom, prehrejeme a flambujeme štandardným spôsobom.

02.05.2008

Podobné recepty