Orechový koláč
4 vajcia, 22 dkg kryštálového cukru, 15 dkg hrubej múky, 15 dkg pomletých orechov, 15 PL vlaľnej vody, pol balíčka prášku do pečiva
Plnka: 125 dkg stuženého pokrmového tuku, 5 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 10 dkg kryštálového cukru, 2,5 PL kakaa, vodu, 1 šľahačkovú smotanu
Z bielok vyšľaháme tuhy sneh, pridáme cukor, potom vodu, žĺtky, orechy a nakoniec zľahka primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180C asi 20 minút.
Plnka: Tuk vymiešame s práškovým cukrom a žĺtkom. Kryštálový cukor, kakao a vodu uvaríme. Obe masy za horúca zmiešame a dáme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Koláč prekrojíme a naplníme. Nakoniec potrieme šľahačkou.