Uzbecká samsa
300 g pšeničnej múky, 250 g masla, 250 g šľahačky, 1 vajce, soľ, 450 g tučného hovädzieho mäsa, 50 g píniových orieškov, 2 jarné cibuľky, zväzok petržlenová vňať, zväzok koriandrovej vňate, čierne korenie, kayenské korenie, soľ
Ako na to:Roztlačte maslo s jogurtom a primiešajte múku. Nechajte odstáť na chlade 3 – 5 hodín. Posekanú cibuľu a byliny pridajte k mäsu a poprášte koreniami. Opražte píniové jadierka. Rozvaľkajte cesto a vytvorte z neho 40 malých placiek od 8 do 10 cm v priemere. Na každú placku dajte časť mäsovej hmoty. Zložte placky na polovicu a stlačte pevne okraje. Rozšľahajte vajce s PL vody a natrite štetcom taštičky. Dajte ich 15 minút piecť vo vyhriatej rúru na 200 stupňov.