Uzbecký plov
1 kg ryže, 1 kg mrkvy, cícer (asi 200g – ten musíme namočiť 8 hodín), sušené hrozienka, 250 – 300 ml oleja, 500 – 600 g, hovädzie, baranie alebo kuracie mäso, 2 stredné cibuľky, 3 celé hlávky cesnaku, kmín, soľ, voda
Šalát: uhorky a paradajky
Najprv opražíme mäso, pridáme cibuľu. Mrkvu pokrájanú na dlhé a tenké kusy, mierne uvaríme spolu s cícerom a hrozienkami. Prilejeme trošku horúcej vody a všetko budeme variť na miernom ohni, kým nebude slabo uvarená. Potom pridáme ryžu, dolejeme do hrnca horúcu vodu aby prekrývala ryžu o 2 cm a budeme variť, pokiaľ sa voda nevyvarí. Necháme všetko uzavreté na 20 až 30 minúť. Vhodnou prílohou je uhorkovo–paradajkový šalát alebo iný jednoduchý zeleninový šalát.