Babičkin baklažán
1 kg baklažánu, 4 vajcia, 500 g hladkej múky, 800 g paradajkovej šťavy, 500 g čerstvých paradajok, 500 g parmezánu, 0,5 l vody, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, biele korenie, bobkový list, červená štipľavá paprika
Ako na to:Neošúpané očistené baklažány narežeme po dĺžke. Pripravíme si cestíčko z múky, vajec a 100 g parmezánu, v ktorom obalíme pláty a vysmažíme. V hrnci osmažíme cibuľu a cesnak pokrájaný na kúsky, pridáme paradajky pokrájané na kocky, povaríme a pridáme paradajkovú šťavu, vodu a varíme do zhustnutia. Baklažány ukladáme, striedavo polejeme šťavou, posýpame syrom, tak aby vrchná vrstva bola syrová. Dáme zapiecť na 200 stupňoch, na 15 – 20minút. Podávame teplé.