Zemiakové placky podľa lukáša

Potrebujeme:

8 stredných zemiakov, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, 1 vajce, petržlenovú vňať, hladkú múku, olej
Mäsová plnka: 1 cibuľku, pár strúčikov cesnaku, 25 dkg zomletého pliecka, soľ, sušené polievkové korenie, kečup

Ako na to:

Zemiaky očistíme, umyjeme, rozmixujeme, pridáme cesnak, soľ, korenie, majoránku, vajce, petržlenovú vňať. Všetko pridávame podľa chuti. Hladkú múku pridáme podľa potreby tak, aby vznikala stredne hustá zmes. Na jemne pomastenej väčšej panvici robíme veľmi veľké zemiakové placky. Na oleji osmažíme cibuľku, pár strúčikov cesnaku, zomleté pliecko, soľ, polievkové korenie a kečup. Placku položíme na tanier, na polovicu dáme plnku a s druhou polovicou ju prikryjeme, nastrúhame tvrdý syr. Podávame so zeleninou.

04.05.2008

Podobné recepty