Filé z tresky v šampanskom pohári
1 kg mrazenej vykostenej tresky, 50 g parmezánu, 500 g špagiet, 150 g ementálu, 1 vajce, 60g strúhanky, 30 g soli, biele korenie, grilovacie korenie na rybie jedlá, olej na vypráľanie, 0,5 l mlieka, 2 poháre na šampanské
Ako na to:Filé rozdelíme na 3 pláty. Prvý naplníme vajcom so strúhankou, s polovičnou dávkou parmezánu, osolíme, okoreníme bielim korením. Urobíme 3 – 5 guliek a opražíme na oleji 3 minúty. Druhý plát uložíme na pekáč, osolíme, okoreníme, polejeme olejom a zapečieme v rúre 10 minút na 180 stupňoch. Do horúceho mlieka dáme ementál. Po rozpustení vložľíme tretí plát a necháme spolu povariť 10 minút. Špagety pripravíme obvyklým spôsobom. Servírujeme na tanieri, do ktorého stredu dáme pohár na šampanské.