Trojfarebné rezy
Cesto:, 9 vajec, 9 PL kryštálového cukru, 9 PL polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 PL kakaa, 1 PL mletých orechov, , Plnka:, 1, 5 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 9 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ¼ l rumu, 200 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 50 g posekaných orechov
Ako na to:Z bielkov a kryštálového cukru ušľahajte tuhý sneh, postupne pridajte žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozdeľte na 3 časti. Do jednej zapracujte kakao a do druhej mleté orechy. Všetky tri cestá upečte samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočte do rumu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte podľa návodu na hustý krém, ktorý rozdeľte na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkajte rumom, natriete 1/3 pudingu a posypte v rume namočenými hrozienkami.
Hrozienka prikryte kakaovým cestom. Pokropte ho rumom, natrite 1/3 pudingu a posypte mletými orechmi. Na ne položte orechové cesto, pokropte rumom a potrite zvyšným pudingom. Posypte hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok nechajte v chlade stuhnúť a pokrájajte.