Zapekaná čakanka so šunkou a syrom

Potrebujeme:

4 stredne veľké biele puky čakanky, 4 plátky šunky, 10 – 15 dkg tvrdý syr na strúhanie, 1 sladkú smotanu, 2 vajíčka, soľ, korenie, maslo (na vymazanie zapekacej misky)

Ako na to:

Odrežeme tvrdý koniec z čakanky tak, aby sa nerozpadla. Podľa potreby ju umyjeme. Puky uvaríme (10 – 15 minút) do mäkka v troche osolenej vode. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Každý puk obalíme do šunky a poukladáme do vymastenej zapekacej misky. Zalejeme vajíčkami rozmiešanými so sladkou smotanou, prípadne okoreníme podľa chuti. Posypeme postrúhaným syrom. Zapečieme pri strednej teplote do zlatista. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky alebo zemiakovú kašu.

04.05.2008

Podobné recepty