Pikantné taštičky

Potrebujeme:

1 balík lístkového cesta, 1 vajce
Plnka: 1 cibuľq, 3 strúčiky cesnaku, 1 zelená paprika, 1 PL oleja, 230 g mletého bravčového mäsa, 1 KL kakaového prášku, 1 PL polohrubej múky, pol KL mletej drvenej rasce, pol KL mletej sladkej papriky, pol KL oregana, soľ, mleté čierne korenie, 2 chilli papričky (bez semienok), 2 PL paradajkového pretlaku, 3 PL vody, 2 PL nasekaných mandlí, 2 PL hrozienok

Ako na to:

Na rozpálenom oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a papriku. Pridáme mäso a opečieme do zlata. Pridáme kakaový prášok, múku, soľ, mleté čierne korenie, oregano, rascu a sladkú papriku. Na prudkom ohni všetko rýchlo opečieme a pridáme chilli papričky, paradajkový pretlak a vodu. Varíme spolu asi 15 minút. Ku koncu varenia pridáme mandle a hrozienka a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme podľa dezertného taniera kolieska. Na polovicu kolieska položíme vychladnutú mäsovú zmes, okraje navlhčíme vodou, preložíme a okraje pritlačíme vidličkou. Dáme na plech, potrieme vajcom rozšľahaným so soľou, poprepichujeme vidličkou. Pečieme v predhriatej rúre na 240 stupňov, 20 minút pri teplote 220 stupňov. Môžeme podávať teplé aj studené. Výborne chutí aj s avokádovým šalátom.

02.05.2008

Podobné recepty