Fajitas a Platanos Calientes
2 kuracie prsia, 2 zelené papriky, 1 červenú papriku, 1 veľkú cibuľu, soľ, čierne korenie, chilli prášok, 1 paradajkový pretlak, čerstvé chilli, pšeničné tortilly, worchester
Platanos calientes: 2 banány, kryštálový cukor, sušené chilli papriky, maslo
Na oleji do mäkka opražíme na tenké pásiky nakrájanú papriku a cibuľu, prisolíme, prikoreníme. Rozdelíme na polovice. Polovicu zeleniny zmiešame s čerstvými chilli papričkami, ak máme suché, popražíme s paprikami. Rozmixujeme v mixéri, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a prištiplavíme. Mala by to byť veľmi pikantná omáčka. Na tenko nakrájané kuracie prsia prudko opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, pridáme worchester, trošku chilli, pridáme opražené papriky s cibuľou. Podávame oddelene, k pôžitku z jedla patrí aj proces balenia si mäska do tortíll a namáčanie do pikantnej omáčky. Ak je omáčka príliš pikantná, podávame s miskou kyslej smotany, ktorá zjemňuje. Banán prekrojíme pozdĺžne na polovicu, obalíme v zmesi cukru a chillie. Opražíme do hneda na masle. Podávame veľmi horúce.